testimoni : vitamin untuk tenaga


Assalamualaikum semua. Hari ni saya nak share info pasal suplemen dan vitamin yang ada untuk tenaga

sebelum tu, saya sharekan testimoni Melissa Raffur yang mengambil suplemen Shaklee


Assalamu'alaikum semua !
 Ini testimonial saya. :) Extracted dari blog. melissology.blogspot.com
 Panjang berjela........haha.
 "I have been searching high and low for a good brand of supplements because I was constantly exhausted.
 My typical day would start at around 0445 hours, preparing food for my daughter and/or Mr. Sunshine and I'd have to leave the house by 0630 hours and drive for about an hour (depending on the traffic) to work. After work, I would have to drive for more than an hour (two hours if it's during Ramadhan !) and I usually reach home just before 1900 hours. By that time, all I feel like doing is grabbing my pillow and going to bed. But I obviously can't because I have tonnes of house chores to do. On most days, ok maybe EVERY DAY, because I am too tired, I usually leave things to do to the next day and I get all stressed out, cranky and kelam kabut in the mornings !
 After doing a bit of reading, I decided to give Shaklee a try three months ago.
 I started out with their B Complex, Vita-C, Vita-E Complex then I added their Vita-Lea Iron Formula and ESP-Soy Protein Isolate.
 With Allah's grace, I now feel like an 'Energizer bunny' in the mornings and at night after I come back from work. I now have enough energy to get all my chores done before I go to bed and I wake up more relaxed and stress-free ! Wheee ! Alhamdulillah. To add to that, my skin doesn't get so dry so easily like before (provided that I drink adequate fluids), because I work in an air-conditioned environment and even my cellulite has reduced ! Yes, I have cellulite. Haha. Alhamdulillah.
 Mr. Sunshine bears witness to the change I am going through, he told Lene, "Sebelum ini, pagi-pagi je nak marah, stressed. Sebab penat lah tu. Sekarang ini, pagi-pagi ceria je !". Kan dah kantoi, cranky in the mornings. Isk.
 And he has noticed the improvement in my skin too, my cellulite skin is now more smoother. :)
 Alhamdulillah.
 I have fallen in love with Shaklee that I'm on a mission to get my whole family on it ! Haha."

*****************************************************************

so..apa yg Melissa ambik?
VITALEA, VITAMIN C, B COMPLEX, ESP dan VITAMIN E

Vitalea
vitalea ni multivitamin dan mineral. ia dikatakan killer product di US. dan..2 bj vitalea dikatakan bersamaan dgn 40 jenis lauk!! wow!! menangis I dengar..haha..tp jgn lak anggap dah ambik 2 bj vitalea tu..tak yah lak makan lauk ye. kita ambik suplemen bertujuan utk tampung lohong2 nutrisi yang patut kita ada tapi kita tak dapat dalam pemakanan seharian. ia bantu utk mengoptimumkan kadar penyerapan vitamin lain yang kita ambil. tapi..AWAS!! vitalea ni didatangkan dgn iron formula..so..jgn ambil vitalea sekali dgn susu..nnt sia2 lak...dan vitalea ni..memang bagus utk mereka yang ada masalah anemia atau tekanan darah rendah atau hb rendah.

Vitamin C
 Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. ia juga meningkatkan taraf sistem PERTAHANAN tubuh. dan beri tenaga..bagus utk kulit yang cantik berseri. tak yah nk suntik vitamin c..makan lagi bagusss

Vitamin B Compleks
 lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. anti stress yang baik. mood rasa ceria dan tenang je. ia juga utk kulit yg cantik. rasa glowing je muka bila ambik vitamin B complex sekali dengan vitamin C dan vitamin E. salah satu fungsi vitamin B complex adalah untuk memetabolismekan sel..ia beri tenaga.dan tanggapan bahawa pengambilan vitamin B complex meningkatkan selera makan adalah salah. apabila sel diaktifkan..salah satu tanda healing crisis adalah rasa lapar.namun, kesan healing crisis tu hanya sementara je sebenarnya. pengambilan vitamin B complex secara konsisten boleh membantu untuk menurunkan berat badan.

Energizing Soy Protein
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh.  Ia penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit.  Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. ESP berikan tenaga dan rasa kenyang berpanjangan.

so..itulah vitamin untuk tenaga.
vitalea, vitamin c, b complex dan ESP juga dikenali dgn SET FAMILY WELLNESS. suplemen asas yang kita perlu ambil.

Jom dapatkan vitamin untuk tenaga yang berpanjangan. rasa segar, ceria dan bertenaga sepanjang hari.


sharing is caring. caring is loving :)))

Norhanita
Shaklee Independent Distributor
[ID: 866451]
019-4771733
norhanita_my@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...